Home Uncategorized 8 απίθανες χρήσεις για το παλιό σας Smartphone

8 απίθανες χρήσεις για το παλιό σας Smartphone

Ο μέσος όρος που κρατάμε ένα κινητό στην καθημερινότητα μας ειναι τα 2 χρόνια. Και συχνά η αξία ενος παλιού android τηλεφώνου είναι αρκετά μικρή και δεν αξίζει η μεταπώληση του. Αυτο δεν σημαίνει ομως οτι το κινητό έχει χάσει τη χρησιμότητα του. Απλά καθαρίστε περιττές εφαρμογές και αρχεία απο το λειτουργικό σας (ή ιδανικα κάντε επανεγκατάσταση λειτουργικού) για να τρέχει καλύτερα, και διαλέξτε μια αποκλειστική χρήση για την υπόλοιπη διάρκεια ζωής του:

Κάμερα ασφάλειας μέσω WiFi

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κάμερα του παλιού σας Android Smartphone, για να παρακολουθήσετε όποιο σημείο επιθυμείτε στο σπίτι ή το γραφείο. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε το IP Webcam ή το Camera Stream , που είναι δωρεάν στο PlayStore, και να κάνετε stream την εικόνα στο Πρόγραμμα περιήγησης σας.

Η χρήση της εφαρμογής είναι όσο πιο απλή γίνετε, αφού με το που την ανοίξετε θα δείτε την εικόνα από την κάμερα σας και μια διεύθυνση IP. Ανοίξτε τη διεύθυνση αυτή από τον browser της συσκευής σας, και θα μπορείτε να δείτε την εικόνα απο την κάμερα του κινητού. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να επιλέγετε μεταξύ πίσω και εμπρός κάμερας, ώστε να μην σας ξεφύγει τίποτα! 

Επίσης υπάρχουν και ποιό εξειδικευμένες εφαρμογές όπως το SalientEye  που είναι ένας συναγερμός τσέπης με ανιχνευτή κίνησης που θα σας ενημερώσει μέσω sms/email όταν εντοπίσει κάτι, ενώ παράλληλα θα τραβάει και φωτογραφίες.

Κάντε το Power Bank

Μια ακόμα έξυπνη χρήση του παλιού σας τηλεφώνου είναι να το μετατρέψετε σε Power Bank. Θα πρέπει η συσκευή σας να υποστηρίζει USB On the Go. Για να σιγουρευτείτε οτι το τηλέφωνο σας το υποστηρίζει, μπορείτε να κατεβάσετε το USB OTG Checker app και να το τρέξετε μια φορά.  Αν πέρασε το τέστ, μπορείτε να το χρησιμοποιείτε σαν φορητή μπαταρία.

Θα χρειαστείτε ενα καλώδιο OTG, και το καλώδιο φόρτισης της συσκευής σας. Στα καταστήματα Buzz θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία.
Συνδέστε το με τη σειρά : παλιό τηλέφωνο -> OTG καλώδιο -> καλώδιο φόρτισης -> νέο τηλέφωνο και είστε έτοιμοι!
Μην ξεχνάτε να κλείνετε το τηλέφωνο-power bank οταν δεν φορτίζετε, για να μην εξαντλεί το ίδιο τη μπαταρία του!

Βοηθήστε την επιστημονική έρευνα

Το πιστεύετε ή όχι, το ταλαιπωρημένο παλιό σας κινητό μπορεί να συνεισφέρει στις έρευνες των επιστημόνων για νέα αστέρια ή τις νέες θεραπείες κατά του AIDS. Είναι όλα μέρος ενός προγράμματος του Berkley που ονομάζετε BOINC,  και έχει σκοπό να συγκεντρώνει την υπολογιστική ισχύ πολλών συσκευών με σκοπό να πραγματοποιεί προσομοιώσεις και εργασίες για επιστήμονες που μπορούν να γίνουν μόνο απο υπερυπολογιστές.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε το BOINC app, να διαλέξετε ποια project θέλετε να υποστηρίξετε, και να ρυθμίσετε το ποσοστό του επεξεργαστή που θέλετε να χρησιμοποιηθεί. Από τη στιγμή που η συσκευή σας θα είναι ανοικτή και συνδεδεμένη στο WiFi, επιστήμονες από διάφορα ιδρύματα θα χρησιμοποιούν την υπολογιστική της ισχύ, για να βγάλουν τις αναλύσεις των δεδομένων τους.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ:
Berkeley’s BOINC FAQ page.

Αφιερώστε το στο Αμάξι σας.

Το παλιό Smartphone ή Tablet σας μπορεί να αναβαθμίσει την εμπειρία οδήγησης του αυτοκινήτου σας, αφου μπορεί να κάνει οτι και τα ακριβότερα media centers. Αρκεί να του εξασφαλίσετε μια μόνιμη παροχή ρεύματος με έναν φορτιστή αυτοκινήτου, ενα καλώδιο 3.5mm για σύνδεση στο ηχοσύστημα (αν δεν διαθέτει bluetooth) και μια βάση στήριξης.

Το καινούργιο-παλιό media center σας είναι έτοιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν GPS, Mp3 player, μετρητής κλίσης, ταχύμετρο ή οτι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Φροντίστε να ενεργοποιήσετε φωνητικές εντολές όπου αυτό είναι εφικτό, καθώς τα χέρια σας θα πρέπει να είναι στο τιμόνι…

Διακοσμήστε το

Το Smartphone μπορεί να γίνει ενα high tech ξυπνητήρι – ρολόι για το κομοδίνο σας που πέρα απο την πολύ ωραία εμφάνιση να διαθέτει και προηγμένες λειτουργίες όπως :
Να σας ξυπνάει με το αγαπημένο σας κομμάτι, να σας ξυπνάει κατά την αυγή (Alarm Clock by doubleTwist), να σιγουρεύεται οτι έχετε ξυπνήσει (I can’t wake up!Alarm Clock) να το ρυθμίζετε απο απόσταση ή ακόμα και να παρακολουθεί την κατάσταση του ύπνου σας και να σας ξυπνάει όταν πρέπει . (Sleep as Android App)

Το παλιό σας Smartphone μπορεί να γίνει και μια πολύ ωραία λάμπα που εναλλάσσει χρώματα, για το σαλόνι σας. Αυτό απαιτεί να κόψετε ενα ημιδιαφανές υλικό και να σχηματίσετε έναν κύλινδρο ή κάποιο άλλο σχήμα. Στη συνέχεια κατεβάζετε το Mood Light , και αφού ανοίξετε την εφαρμογή, τοποθετήσετε το κινητό σας στη βάση μέσα στο σχήμα.
Αν θέλετε κάτι πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να φτιάξετε ένα ολόγραμμα για το κινητό σας!

Αν έχετε ένα παλιό Tablet, μπορείτε εύκολα να το μετατρέψετε σε Photo Frame για το σαλόνι σας, με μια εφαρμογή οπως το Photo Sides  ή το Photo Frames . και κατασκευάζοντας ένα ξύλινο πλαίσιο (προαιρετικό). Μπορείτε ακόμα να το μετατρέψετε στο δικό σας παράθυρο σε κάποιο σημείο του κόσμου, κατεβάζοντας τo EarthCam WebCams και προσθέτοντας την κάμερα της αρεσκείας σας.

Ενισχυτής Σήματος WiFi

Αν το σήμα του router σας δεν φτάνει όσο μακριά θέλετε, ή έχετε νεκρά σημεία μέσα στο σπίτι, τη λύση μπορεί να τη δώσει το παλιό σας Smartphone. Mιά εφαρμογή όπως το Fqrouter2 μπορεί να πάρει το σήμα και να το επαναλάβει. Η διαδικασία δεν είναι τόσο απλη, και θα χρειαστεί να έχετε κάνει root τη συσκευή σας. Εδω μπορείτε να βρείτε οδηγίες για το πως θα το κάνετε.

Καντε το, το απόλυτο χειριστήριο για το σπίτι

Το κινητό σας εχει τη δυνατότητα να γίνει χειριστήριο για μια σειρά απο συσκευές. Μπορεί να είναι λίγο ακριβό για τηλεκοντρόλ, αλλα σίγουρα θα κάνει εντύπωση στους φίλους σας.
Στον υπολογιστή με εφαρμογές όπως το Wifi Mouse  ή το Remote Mouse μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πληκτρολόγιο , ποντίκι , trackpad ή ακομα σαν πίνακας έξυπνων συντομεύσεων για εφαρμογές και λειτουργίες του υπολογιστή σας.

Επίσης μπορεί να λειτουργήσει σαν χειριστήριο για τη Smart TV και το media center σας. Εγκαθιστώντας κάποιο απο τα KODI, Chromecast, Plex έχετε τη δυνατότητα να χειρίζεστε την εφαρμογή απο το κινητό σας , και να προβάλετε στην οθόνη της Smart TV σας το περιεχόμενο που θέλετε.
Αν το κινητό σας διαθέτει IR, θα μπορεί να λειτουργήσει και σαν κανονικό τηλεκοντρόλ τηλεόρασης. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή οπως το Easy Universal Tv Remote

Το παλιό σας κινητό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χειριστήριο παιχνιδιών. Εφαρμογές όπως το Ultimate Gamepad μπορούν να το μετατρέψουν σε ασύρματο joystick μέσω WiFi ή Bluetooth.

Τέλος το Smartphone σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν χειριστήριο για αυτοματισμούς σπιτιού. Αγοράζοντας τον αντίστοιχο εξοπλισμό, θα μπορείτε να κάνετε μια σειρά απο εργασίες στο σπίτι, όπως να ανοίγετε/ κλείνετε φώτα, ρολά, θέρμανση, ηλ.συσκευές και άλλα.

Κάντε το ηχοσύστημα

Αυτό είναι αρκετά απλό. Απλά προμηθευτείτε τα ηχεία υπολογιστή της αρεσκείας σας (ή αν έχετε απο κάποιον παλαιότερο υπολογιστή, χρησιμοποιήστε τα) , γεμίστε το με mp3 και voila, έχετε ενα ηχοσύστημα δωματίου με ενσωματωμένο youtube, mp3, web radio και οτι αλλο τραβάει η ψυχή σας.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *